Cestovní ruch efektivně díky spolupráci s Mastercard

5. března 2024
Cestovní ruch efektivně díky spolupráci s Mastercard

Dnes jsme za Karlovarský kraj podepsali memorandum o spolupráci se společností Mastercard. Díky ní kraj získá spoustu užitečných dat v oblasti cestovního ruchu. V budoucnu se počítá také s oblastí digitalizace a kyberbezpečnosti. Do této spolupráce se zapojí krajský úřad i malé a střední podniky v regionu.

První analýzu dat nám společnost Mastercard představila už minulý týden a potvrdila, že v oblasti cestovního ruchu jsme skutečně překonali historický úspěch z "předcovidového" roku 2019 a tedy, že jdeme tím správným směrem.

Díky těmto datům a jejich následné zevrubné analýze dokážeme dělat cílenější a efektivnější marketing, tedy přitáhnout do kraje víc bonitní klientely a navázat na úspěšný trend v tomto odvětví.

S návratem mladých lékařů do regionu pomáhají stipendia. Kraj rozdělí mezi vysokoškoláky dalších 6 milionů korun

Přimět absolventy lékařských fakult pocházející z našeho kraje, aby se po studiu vrátili zpět do regionu a poskytovali zde potřebnou lékařskou péči, tak to je cíl vyhlašovaného stipendijního programu, který je zaměřen na studenty oborů všeobecného a zubního lékařství. Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání schválila rozdělení podpory mezi 40 žadatelů v celkové výši 6 milionů korun.

Karlovarský kraj jako region pro všechny generace!

Před třemi lety se bývalý český premiér nechal slyšet, že náš kraj je „úplně nejhorší, historicky ve všem“. Tu větu každý z nás slyšel už nesčíselněkrát (a stejně často ji sám v nějakém kontextu použil). Některé mé kolegyně a kolegové se v ní neustále nihilisticky vyžívají v tomto sloganu a mají ho jako argumentační hůl, kterou neváhají mlátit kolem sebe. Přesto mě tváří v tvář při setkání s nastupující generací velmi příjemně překvapilo, jak berou Karlovarský kraj za svůj a vnímají ho jako region plný příležitostí.

Diskuse o CHKO Krušné hory sjednotila názory i politické strany

Dnes jsem "na stará kolena" zažil jednu životní premiéru, měl jsem příležitost se stát moderátorem. Na začátek musím říct, že to není vůbec lehká disciplína, ale na druhou, že mne to přes ranní žaludeční nevolnost, nemoci nervozitou spát, docela bavilo.