Hnutí ANO prodává LiL: Krátká paměť nebo schizofrenie?

7. května 2023
Hnutí ANO prodává LiL: Krátká paměť nebo schizofrenie?

Rozprodej městského majetku v Mariánských Lázních vesele pokračuje. Hnutí ANO2011 se spolu se svými koaličními partnery rozhodlo prodat majetkový komplex LiL. A to i přesto, že ještě před dvěma roky proti tomuto záměru hlasovali. Jde o krátkou paměť nebo schizofrenii?

Záměr prodeje byl tiše zveřejněn dne 4.5.2023 a nyní je vyvěšen na úřední desce. Případní zájemci mohou podávat své nabídky do 22.5.2023. Současná koalice, tvořená subjekty ANO2011, Změna pro ML, Město sobě a ODS plus, využila usnesení ze dne 14. 9. 2021, jehož cílem bylo tehdy zjistit, zda by o LiL měl vůbec někdo zájem. Jelikož tento záměr nebyl nikdy oficiálně zrušen, funguje jako bianko šek, a LiL se tak vedení města může rozhodnout prodat kdykoliv. Schválení prodeje však musí být předloženo zastupitelstvu města.

zamer lil
Záměr města Mariánské Lázně - Prodej majetkového komplexu LIL

Neuvěřitelným paradoxem je, že některé zastupitele hnutí ANO2011 zřejmě vůbec netrápí, že v roce 2021 kritizovali tehdejší koalici za navržení a schválení původního záměru na zastupitelstvu i na veřejnosti. Kromě radního Noska byli tehdy všichni ostatní zastupitelé ANO proti schválení tohoto záměru. Někteří z nich, včetně starosty Hurajčíka, ve svých zastupitelských funkcích pokračují i v současném volebním období. Výsledek hlasování o tomto záměru v roce 2021 předkládáme:

hlasovani ml
Výsledek hlasování z roku 2021

Několik otázek se tedy nabízí: Jedná se o krátkou paměť některých členů současné koalice, nebo se tehdejší (a současní) zastupitelé hnutí ANO2011 postavili proti záměru v roce 2021 jen proto, že podle nich je úlohou opozice být za každou cenu proti všem zásadním krokům vedení města? Vědí o této změně názoru a záměru prodeje také ostatní koaliční zastupitelé a souhlasí s ním?

Nový systém přijímacího řízení na středních školách: Pohled do budoucnosti

V posledních letech se české školství stalo svědkem značných změn, zejména s přechodem na elektronické přijímací řízení na střední a odborné školy. Tento krok, iniciovaný ministrem školství Mikulášem Bekem, měl za cíl usnadnit a zefektivnit proces přihlašování pro žáky i školy. Jaké výsledky a výzvy tento přechod přinesl?

Návštěva KOTEC o.p.s. s Olgou Richterovou

V posledních dnech se u nás s návštěvami dveře netrhnou a to je dobrý signál, že jsme konečně slyšet. V pondělí nás navštívila Olga Richterová a v rámci plánování programu jsem ji chtěla seznámit se situací v kraji týkající se uprchlické krize.

Zuzka Klusová v Karlovarském kraji

Tento pátek navštívila náš kraj Zuzka Klusová, která k nám dorazila až z Moravskoslezského kraje, kde řeší problematiku vyloučených lokalit, sociální politiky a fond spravedlivé transformace - témata, která jsou podstatná i v našem kraji.