Jaká je budoucnost školství v Karlovarském kraji? | Podcast

21. dubna 2024
Jaká je budoucnost školství v Karlovarském kraji? | Podcast

Chcete vědět, co se děje ve světě školství? V nejnovějším rozhovoru s radním Jindřichem Čermákem se dozvíte vše podstatné!

Bavili jsme se o přijímačkách na střední školy a jejich důsledcích. Probrali jsme také, jaké nové obory se otevírají na středních a vysokých školách v regionu a co to znamená nejen pro studenty, ale i celý Karlovarský kraj. V neposlední řadě jsme probrali, jakým způsobem kraj vybírá ředitele škol a jak to ovlivňuje celou vzdělávací politiku.

To vše v našem pirátském podcastu, který můžete naladit na veškerých dostupných platformách: https://podcasters.spotify.com/pod/show/pirati-kvk

YT_poster_v_lRQ8rhPPvvw Spuštěním videa dojde k načtení obsahu třetích stran z portálu YouTube.

Mé poselství pro Evropu: Zpomalme!

Když se řekne „Evropa“, co se mi první náhodně vybaví? Krajina vlaků, baroka a vějíře rozmanitých, ale většinou příbuzných jazyků. Krajina luk, polí, lesů, řek, velehor i mořských zálivů. Rozmanitost kultur, které bychom neměli zadusit uniformitou, ale vědomě o ni pečovat, aby se neutopila v obrazovkách. Co bych tedy viděl jako zásadní body, nad kterými by bylo dobré se v rámci budoucnosti Evropy zamyslet?

Duševní zdraví musí být priorita

V poslední době se stále častěji diskutuje o zdravé výživě a životním stylu. Pro naši celkovou pohodu a zdraví je však rovněž klíčové i duševní zdraví, o které se musíme starat s velkou prioritou.