Jaká je budoucnost školství v Karlovarském kraji? | Podcast

21. dubna 2024
Jaká je budoucnost školství v Karlovarském kraji? | Podcast

Chcete vědět, co se děje ve světě školství? V nejnovějším rozhovoru s radním Jindřichem Čermákem se dozvíte vše podstatné!

Bavili jsme se o přijímačkách na střední školy a jejich důsledcích. Probrali jsme také, jaké nové obory se otevírají na středních a vysokých školách v regionu a co to znamená nejen pro studenty, ale i celý Karlovarský kraj. V neposlední řadě jsme probrali, jakým způsobem kraj vybírá ředitele škol a jak to ovlivňuje celou vzdělávací politiku.

To vše v našem pirátském podcastu, který můžete naladit na veškerých dostupných platformách: https://podcasters.spotify.com/pod/show/pirati-kvk

YT_poster_v_lRQ8rhPPvvw Spuštěním videa dojde k načtení obsahu třetích stran z portálu YouTube.

Duševní zdraví musí být priorita

V poslední době se stále častěji diskutuje o zdravé výživě a životním stylu. Pro naši celkovou pohodu a zdraví je však rovněž klíčové i duševní zdraví, o které se musíme starat s velkou prioritou.

“Disruptivní” nádech krajské konference  ReVize 1.0

“Disruptivní” nádech krajské konference ReVize 1.0

Všemožné reportáže z konference a pozitivní zpětná vazba na krajskou konferenci ReVize 1.0 zní celým regionem. Celou akcí se linula chuť změnit v několika oblastech současné směřování skokově, téměř revolučně, protože pozvolná změna nejspíš nestačí. V panelové diskusi, které jsem se zúčastnil, zazněl zajímavý dotaz: "Není v oblasti lázeňství na místě mluvit o takzvané 'Disruptivní inovaci', tedy o radikální změně technologie, nebo celého procesu?" Následně na konferenci zazněla slova o upadajícím odvětví, či o tom, že lázeňství je skoro mrtvé. To poslední je, prosím, nepochopení a díky tomu také nebezpečný nesmysl.