Jakub Michálek v Karlovarském kraji

2. dubna 2024
Jakub Michálek v Karlovarském kraji

Minulý týden se poslanec Jakub Michálek vypravil na návštěvu Karlovarského kraje, aby prozkoumal a podpořil místní iniciativy zaměřené na zlepšení kvality života v našem regionu.

V Institutu Lázeňství a Balneologie (ILaB) probral Jakub s Vojtěchem Frantou možnosti využití lázeňství v prevenci civilizačních chorob. Zjistil, že lázeňské pobytové programy, balneoterapie a pravidelná péče o duševní zdraví mohou výrazně přispět k celkovému zdraví a pohodě. Také se otevřelo téma hrazení pravidelných návštěv lázní pro každého občana ze zdravotního pojištění.

Dalším bodem cesty byla návštěva Agentury 4K, kde se od Markéty Monsportové a vedení agentury dozvěděl vše o konceptu KKP (kulturních a kreativních průmyslů). Díky podpoře tohoto odvětví můžeme přinést regionu práci s přidanou hodnotou a nové příležitosti pro rozvoj místní ekonomiky a společnosti.

Druhý den proběhla plodná debata na půdě Prvního českého gymnázia v Karlových Varech debata s místními studenty. Drtivá většina z nich se po vysoké škole nechce do kraje vrátit. Je to bohužel trend, se kterým roky bojujeme a přestože spoustu pozitivních změn se již podařilo nastartovat a na mnohých dalších pracujeme, na výsledky si ještě budeme muset chvilku počkat. Tak nám držte palce!

Michalek_KVK (4)
Michalek_KVK (3)
Michalek_KVK (2)
Michalek_KVK (1)

S návratem mladých lékařů do regionu pomáhají stipendia. Kraj rozdělí mezi vysokoškoláky dalších 6 milionů korun

Přimět absolventy lékařských fakult pocházející z našeho kraje, aby se po studiu vrátili zpět do regionu a poskytovali zde potřebnou lékařskou péči, tak to je cíl vyhlašovaného stipendijního programu, který je zaměřen na studenty oborů všeobecného a zubního lékařství. Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání schválila rozdělení podpory mezi 40 žadatelů v celkové výši 6 milionů korun.

Karlovarský kraj jako region pro všechny generace!

Před třemi lety se bývalý český premiér nechal slyšet, že náš kraj je „úplně nejhorší, historicky ve všem“. Tu větu každý z nás slyšel už nesčíselněkrát (a stejně často ji sám v nějakém kontextu použil). Některé mé kolegyně a kolegové se v ní neustále nihilisticky vyžívají v tomto sloganu a mají ho jako argumentační hůl, kterou neváhají mlátit kolem sebe. Přesto mě tváří v tvář při setkání s nastupující generací velmi příjemně překvapilo, jak berou Karlovarský kraj za svůj a vnímají ho jako region plný příležitostí.

Diskuse o CHKO Krušné hory sjednotila názory i politické strany

Dnes jsem "na stará kolena" zažil jednu životní premiéru, měl jsem příležitost se stát moderátorem. Na začátek musím říct, že to není vůbec lehká disciplína, ale na druhou, že mne to přes ranní žaludeční nevolnost, nemoci nervozitou spát, docela bavilo.