Má hnutí ANO v Mariánských Lázních vůbec nějaký plán?

20. ledna 2023
Má hnutí ANO v Mariánských Lázních vůbec nějaký plán?

Pokud ano, s občany se o něj dělit nehodlá. Dne 14.12.2022 se konalo prozatím poslední zastupitelstvo města Mariánské Lázně. Jednou z připomínek, která od současné opozice (Piráti, STAN, SPD) zazněla, byla absence programového prohlášení rady města.

Programové prohlášení rady města, jak jeho název napovídá, veřejně deklaruje priority vedení města pro následující volební období. Měli byste se v něm dočíst zásadní strategické a investiční akce a plány, které nové vedení města pro následující 4 roky má.

Starosta Martin Hurajčík (ANO2011) během prosincového jednání zastupitelstva přislíbil, že programové prohlášení bude zveřejněno během následujícího týdne. Mezním datem tedy byl 23. prosinec. Leden je již ve druhé polovině a od veřejně proneseného slibu uplynul již více než měsíc.

A výsledek? Programové prohlášení rady města není! Od zvolení nového vedení města uplynuly již  3 měsíce a lidé v Mariánských Lázních stále nevědí, co na ně hnutí ANO2011 vlastně chystá.

Nemusíte nám to slepě věřit, přesvědčit se můžete sami. Pokud by programové prohlášení rady města existovalo a občané by k němu měli přístup, nalezli byste ho na webových stránkách městského úřadu.

Zástupci hnutí ANO2011, vítěze komunálních voleb, kandidovali ve volbách určitě s nějakou vizí a plánem jednotlivých kroků, které budou chtít v následujících letech v Mariánských Lázních prosadit. Tedy prozatím nezbývá než v to alespoň doufat!

Pravda, svůj volební program zveřejnili jen těsně před samotnými volbami a tak rozhodování lidí ve městě asi moc ovlivnit nemohl. O to více všichni napjatě čekají na programové prohlášení rady města, aby si mohli udělat představu kam chce vítěz voleb Mariánské Lázně v příštích letech směřovat.

Osud vody na Chebsku a Ašsku v rukách hnutí ANO

Při prodeji soukromého podílu ve vodárenské společnosti Chevak Cheb a.s. mohlo podle všeho dojít k nezákonnému postupu, který poškodil ostatní akcionáře. Těmi jsou města a obce na Chebsku a Ašsku, včetně měst Mariánské Lázně, Cheb, Aš, Františkovy Lázně a mnoho dalších. Problematikou se zabývají nejen opoziční zastupitelé v Chebu, ale také mariánskolázeňští Piráti. Podle jejich informací starosta města Martin Hurajčík (ANO2011) informace z jemu dostupné právní analýzy této problematiky zamlčel ostatním zastupitelům a na vznesené dotazy dosud nereagoval.

Cesty osudu jsou nevyzpytatelné

Koncem února loňského roku, jsme se s manželkou dohodli, že pokud to bude třeba, poskytneme dočasné přístřeší ukrajinským válečným uprchlíkům. Naše situace nám to umožňuje. V našem domě máme k dispozici malý zařízený byteček s kuchyní a vlastním sociálním zázemím. Nebylo to tak pro nás tedy tak složité, že bychom se museli dělit o svůj vlastní osobní prostor.