Otevřená radnice ve Valči!

Hlavním cílem valečských Pirátů je obecní úřad dostupný pro všechny, ale hlavně také v online podobě. Ve Valči se nám v minulých volbách podařilo obhájit post zastupitele, který zastává Jiří Metod Kassl. Ten dlouhodobě prosazuje, aby sama obec na vlastních webových stránkách poskytovala online přenos zasedání obecního zastupitelstva, jak je běžné i v mnoha jiných obcích Karlovarského kraje a krajským úřadem doporučované. Zasedání často trvají až do nočních hodin a některé občany zajímají jen vybrané body, které by takto mohli sledovat z pohodlí domova.

Otevřenost pro nás ale znamená mnohem více! Chceme zlepšit komunitní plánování – občané by měli mít možnost hlasovat o menších projektech, na které obec může získat dotace, nebo takové projekty sami navrhovat. U větších projektů pak jsou samozřejmostí veřejné prezentace a diskuze.

Pouze transparentní a otevřený přístup společně s dostupnými informacemi dokáží předejít často i zbytečným podezřením z nekalého jednání.

Nikola Kassl, lídryně Pirátů ve Valči

Rozhovor s lídrem | Barbora Hradečná
05.09.2022

Rozhovor s lídrem | Barbora Hradečná

Barbora Hradečná je kandidátkou na primátorku Karlových Varů. Již 4 roky z role opoziční zastupitelky bojuje za otevřenou radnici a férový přístup města směrem k občanům. Právě komunikace, kterou současné vedení města nezvládá, je nejdůležitější...

Rozhovor s lídrem | Martin Kalina
29.08.2022

Rozhovor s lídrem | Martin Kalina

Mariánské Lázně jsou pro Piráty obzvlášť významným městěm. Zaznamenali jsme zde poprvé úspěch v komunálních volbách, získali historicky poprvé pozici starosty a nyní ho Piráti v Mariánkách již podruhé obhajují.