Otevřená radnice ve Valči!

Hlavním cílem valečských Pirátů je obecní úřad dostupný pro všechny, ale hlavně také v online podobě. Ve Valči se nám v minulých volbách podařilo obhájit post zastupitele, který zastává Jiří Metod Kassl. Ten dlouhodobě prosazuje, aby sama obec na vlastních webových stránkách poskytovala online přenos zasedání obecního zastupitelstva, jak je běžné i v mnoha jiných obcích Karlovarského kraje a krajským úřadem doporučované. Zasedání často trvají až do nočních hodin a některé občany zajímají jen vybrané body, které by takto mohli sledovat z pohodlí domova.

Otevřenost pro nás ale znamená mnohem více! Chceme zlepšit komunitní plánování – občané by měli mít možnost hlasovat o menších projektech, na které obec může získat dotace, nebo takové projekty sami navrhovat. U větších projektů pak jsou samozřejmostí veřejné prezentace a diskuze.

Pouze transparentní a otevřený přístup společně s dostupnými informacemi dokáží předejít často i zbytečným podezřením z nekalého jednání.

Nikola Kassl, lídryně Pirátů ve Valči

Na podporu péče o duševní zdraví žáků jsme schválili 1,2 milionu Kč.

V roce 2023 provedl Národní ústav duševního zdraví, ve spolupráci s Českou školní inspekcí unikátní pilotní Národní monitoring duševního zdraví žáků základních škol v České republice. Z průzkumu vyplynulo, že více než 40% dětí vykazuje známky střední až těžké deprese a 30% vykazuje známky středně těžké až těžké úzkosti.

Jaká je budoucnost školství v Karlovarském kraji? | Podcast

Chcete vědět, co se děje ve světě školství? V nejnovějším rozhovoru s radním Jindřichem Čermákem se dozvíte vše podstatné! Bavili jsme se o přijímačkách na střední školy a jejich důsledcích. Probrali jsme také, jaké nové obory se otevírají na středních a vysokých školách v regionu a co to znamená nejen pro studenty, ale i celý Karlovarský kraj. V neposlední řadě jsme probrali, jakým způsobem kraj vybírá ředitele škol a jak to ovlivňuje celou vzdělávací politiku.