Za Piráty v Mariánských Lázních je práce vidět

13. března 2023
Za Piráty v Mariánských Lázních je práce vidět

Již několikrát pan starosta Martin Hurajčík (ANO2011) veřejně tvrdil, že po bývalém vedení města nezůstaly žádné připravené projekty. Poslední prohlášení tohoto nesmyslu je ale již natolik komické, že nás nutí reagovat. Tato opakovaná lež byla totiž pronesena v diskusi pod reportáží z tiskové konference, na které pan starosta mluvil hned o dvou velkých projektech, které po bývalém vedení města stávající koalice zdědila.

Jedná se konkrétně o rekonstrukci městské radnice, na kterou se zpracovává projektová dokumentace. Druhým zmíněným projektem je pak kompletní obměna a rekonstrukce veřejného osvětlení ve městě. Ta letos může klidně proběhnout, protože projekt na její první fázi (Úšovice) je kompletní.

Pojďme ale zapátrat dál a řekněme si popravdě, jak je to s těmi projekty, které údajně na městě nejsou…

Několik z nich stihlo stávající vedení města už dokonce zastavit, přestože je dokumentace pro jejich realizaci již kompletně připravena nebo byla těsně před dokončením! Konkrétně se jedná o opravu bytového domu ve vlastnictví města na adrese Hlavní 314, na kterou má město k dispozici kompletní projekt včetně stavebního povolení. Jen pár měsíců před jejím dokončením pak nové vedení města v čele s hnutím ANO2011 zastavilo práci na projektové dokumentaci pro přestavbu objektu Taorminy na městský bytový dům. Místo oprav se chystá stávající vedení města oba objekty prodat.

Seznam ale ani zdaleka nekončí…

Pan starosta zapomněl zmínit další projekty za desítky milionů korun, ve kterých může díky naší přípravě pokračovat.

Zmiňme například vybudování vodovodu a kanalizace do městské části Skláře, po kterém tamní obyvatelé volají již desítky let. Dokumentace pro projekt, který Piráti prosadili, je těsně před dokončením. V případě vybudování nového kamerového systému stačí již jen dohlédnout na konečnou realizaci. Papírově je vše připraveno.

Rozjeli jsme také velké akce modernizací učeben na základních školách Jih a Hamrníky.

Již jen vysoutěžit realizátora pak stačí u připravené akce revitalizace hráze a odbahnění Velkého knížecího rybníku. V minulém volebním období jsme díky spolupráci s Drmoulem vyřešili i otázku dočasného deponování vytěženého bahna.

V neposlední řadě jsme pak také připravili projekt na vybudování kruhového objezdu na Černém mostě, který má realizovat Karlovarský kraj a město by se mělo podílet výstavbou chodníků a zastávek MHD. Čeká se na poslední část dokumentace v podobě přeložky plynového vedení. (Jen tak mimochodem jsme s krajskou správou a údržbou silnic dojednali, že během této výstavby dojde také k velké opravě Plzeňské od Dyleně až k Černému mostu.)

O skateparku v Hamrnické zóně klidu se pan starosta ve svém komentáři zmínil. Zapomněl jen dodat, že má k dispozici kompletní studii, kterou jsme nechali zpracovat, a díky které může nové vedení města podle svého uvážení pokračovat v dalším rozvoji této lokality.

Na to, že žádné připravené projekty podle pana starosty neexistují, se bude muset město při jejich realizaci (nebo naopak zrušení) pořádně ohánět!

“Disruptivní” nádech krajské konference  ReVize 1.0

“Disruptivní” nádech krajské konference ReVize 1.0

Všemožné reportáže z konference a pozitivní zpětná vazba na krajskou konferenci ReVize 1.0 zní celým regionem. Celou akcí se linula chuť změnit v několika oblastech současné směřování skokově, téměř revolučně, protože pozvolná změna nejspíš nestačí. V panelové diskusi, které jsem se zúčastnil, zazněl zajímavý dotaz: "Není v oblasti lázeňství na místě mluvit o takzvané 'Disruptivní inovaci', tedy o radikální změně technologie, nebo celého procesu?" Následně na konferenci zazněla slova o upadajícím odvětví, či o tom, že lázeňství je skoro mrtvé. To poslední je, prosím, nepochopení a díky tomu také nebezpečný nesmysl.

Vítězslav Adamec - hlas Karlovarského kraje v Evropském parlamentu

Milí přátelé, JDU DO TOHO! V letošních volbách do Evropského parlamentu se budu za Piráty ucházet z čestného 28. místa o mandát europoslance. Moc si vážím toho, že můžu být součástí komunity lidí, kteří se nebojí jít v ožehavých tématech proti proudu a řeší výzvy, které dnešní turbulentní doba přináší.