Zuzka Klusová v Karlovarském kraji

15. března 2024
Zuzka Klusová v Karlovarském kraji

Tento pátek navštívila náš kraj Zuzka Klusová, která k nám dorazila až z Moravskoslezského kraje, kde řeší problematiku vyloučených lokalit, sociální politiky a fond spravedlivé transformace - témata, která jsou podstatná i v našem kraji.

Společně s Terezou Zykánovou a Markétou Monsportovou probraly v Sokolově problémy vyloučených lokalit přímo s jejich dotčenými obyvateli. I to je jedna z priorit, kterými se Zuzka v Evropském parlamentu bude zabývat.

Další zastávkou byla Agentura 4K, jeden z měkkých projektů, který kraj podal do fondu spravedlivé transformace. I pro Moravskoslezský kraj je tento projekt inspirací - investuje do lidí v kraji, jejich potenciálu a pomáhá region přesměrovat z ekonomiky závislé na těžbě uhlí na ekonomiku služeb s přidanou hodnotou.

Fond spravedlivé transformace byl také tématem schůzky s náměstkem hejtmana Vojtou Frantou, který byl u počátku nastavení celého systému výběru strategických projektů a iniciace celého procesu.

Večer se k Markétě a Zuzce připojil Ivan Bartoš, Marcel Kolaja a Mikuláš Peksa. V plném sále Krajské knihovny Karlovy Vary proběhlo příjemné neformální setkání s lidmi z Karlovarského kraje, kteří měli spoustu zajímavých otázek.

Děkujeme za milou návštěvu a bouři voleb vstříc!

Výjezd14
Výjezd13
Výjezd12
Výjezd11
Výjezd10
Výjezd9
Výjezd8
Výjezd7
Výjezd6
Výjezd5
Výjezd4
Výjezd3
Výjezd2
Výjezd1

S návratem mladých lékařů do regionu pomáhají stipendia. Kraj rozdělí mezi vysokoškoláky dalších 6 milionů korun

Přimět absolventy lékařských fakult pocházející z našeho kraje, aby se po studiu vrátili zpět do regionu a poskytovali zde potřebnou lékařskou péči, tak to je cíl vyhlašovaného stipendijního programu, který je zaměřen na studenty oborů všeobecného a zubního lékařství. Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání schválila rozdělení podpory mezi 40 žadatelů v celkové výši 6 milionů korun.

Karlovarský kraj jako region pro všechny generace!

Před třemi lety se bývalý český premiér nechal slyšet, že náš kraj je „úplně nejhorší, historicky ve všem“. Tu větu každý z nás slyšel už nesčíselněkrát (a stejně často ji sám v nějakém kontextu použil). Některé mé kolegyně a kolegové se v ní neustále nihilisticky vyžívají v tomto sloganu a mají ho jako argumentační hůl, kterou neváhají mlátit kolem sebe. Přesto mě tváří v tvář při setkání s nastupující generací velmi příjemně překvapilo, jak berou Karlovarský kraj za svůj a vnímají ho jako region plný příležitostí.

Diskuse o CHKO Krušné hory sjednotila názory i politické strany

Dnes jsem "na stará kolena" zažil jednu životní premiéru, měl jsem příležitost se stát moderátorem. Na začátek musím říct, že to není vůbec lehká disciplína, ale na druhou, že mne to přes ranní žaludeční nevolnost, nemoci nervozitou spát, docela bavilo.