Lada Baranek

podniková ekonomka, zastupitelka města Jáchymov, číselný mág v Nadaci St. Joachim

Lada Baranek je zastupitelkou v Jáchymově. Lada je Ostrovačka, a po Berlíně, Praze, Karlových Varech se nakonec usadila v Jáchymově.

Absolvovala SPŠ v Ostrově a ekonomiku na Technické univerzitě v Berlíně. Téměř deset let pracovala ve státní správě, aby později přešla do soukromého sektoru. Poslední roky vede malou rodinnou firmu a stála u zrodu Nadace St. Joachim, která podporuje kulturní sportovní aktivy napříč krajem a také přeshraniční aktivity.

Letos se jí poprvé podařilo zorganizovat Cenu Ď v Jáchymově. Snaží se nabudit alternativní kulturu a podporuje další charitativní projekty. Občanskou angažovanost a pomáhat bližním vnímá jako milou povinnost vůči okolí a lidem. Patří k zakladatelům „Spolku přátel města Jáchymov“.

Ve volném čase ráda cestuje, sportuje, poslouchá hudbu, ráda sáhne po knize, po filmu nebo jde na koncert nebo do divadla.

Náš kraj vnímá jako kraj s obrovským potenciálem pro budoucnost,

Její motto: “Pokud chceme něco změnit, musíme se v politice aktivně angažovat - a ne stát pouze v pozadí a kritizovat.”

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE