Ing. Martin Kalina

starosta města Mariánské Lázně

Mariánské Lázně jsou Pirátská bašta, už druhé volební období je tamní starosta Pirát. Tím současným je od začátku roku 2018 Martin Kalina, Piráty před dvěma lety dovedl k obhajobě volebního vítězství.

Martin je mariánskolázeňský rodák a patriot, které své rodné město “opustil” jen na dobu studií ekonomie na ZČU. Dlouhá léta pracoval jako dopravní dispečer, právě z této pozice přešel do funkce starosty. Ale dopravní problematika je stále v jeho hledáčku.

Za poslední dva roky v Mariánských Lázních se jeho týmu povedla celá řada věcí. Je třeba zdůraznit, že úspěchy nejsou věcí jednotlivců. Pokud se má něco podařit, je třeba, aby na tom zamakali všichni. A právě to je podle jeho názoru hlavním důvodem Pirátských výsledků v Mariánských Lázních.

Sestavili jsme silný tým lidí, kteří drží při sobě a prosazují společnou vizi. Tou je transparentní samospráva, zavádění moderních technologií a rozvoj města jako klenotu světového lázeňství. Podařilo se výrazně modernizovat odbavovací systém ve vozech MHD a díky snahám dopravního podniku se po městě prohánějí krásné nové trolejbusy. Ještě nás čeká rekonstrukce trolejového vedení. Celkově se do MHD investovalo a bude investovat téměř 200 milionů korun.

Do 21. století se posunul také zimní stadion. Díky investici za 40 milionů je nový chladicí systém a moderní kluziště. V současnosti se rozjíždí na více etap kompletní rekonstrukci veřejného osvětlení. Celkem si tato investice vyžádá téměř sto milionů korun.

V nejbližších letech čeká Mariánské Lázně rada dalších výzev – je potřeba zrekonstruovat radnici, připravit a nabídnout pozemky pro individuální výstavbu a pracovat na obnovení bytového fondu města.

Martin je ve volném čase vášnivým čtenářem (pokud byste měli k prodeji kompletní dílo Jiřího Kulhánka, ozvěte se mu), rád vaří, tráví čas s přáteli a neodmítne v rozumné míře Plzeňské pivo.

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE