Návštěva KOTEC o.p.s. s Olgou Richterovou

18. března 2024
Návštěva KOTEC o.p.s. s Olgou Richterovou

V posledních dnech se u nás s návštěvami dveře netrhnou a to je dobrý signál, že jsme konečně slyšet. V pondělí nás navštívila Olga Richterová a v rámci plánování programu jsem ji chtěla seznámit se situací v kraji týkající se uprchlické krize.

Proto naše kroky zamířily do obecně prospěšné organizace KOTEC v Mariánských Lázních, který se dlouhodobě věnuje sociální prevenci a podpoře rodin na okraji společnosti. A také už více jak dva roky jsou hlavní organizací, která se věnuje humanitární pomoci a integraci uprchlíků z Ukrajiny na Mariánskolázeňsku, které čelí jednomu z největších náporů v celé zemi vzhledem k počtu obyvatel.

Olgu velmi zajímaly všechny činnosti, které KOTEC vykonává a největší problémy, kterým čelí a sama vyjádřila obrovský obdiv a vděk, za nasazení. Já děvčata obdivuji již dlouhodobě a snažím se pomáhat, jak jen to jde.

Bohužel, sociální práce s lidmi na okraji společnosti a integrace osob s dočasnou ochranou není moc populární politické téma, ale tato práce je nesmírně důležitá. Proto jsem ráda, že Piráti před těmito tématy nezavírají oči, ale snaží se je řešit. A Olga Richterová je jednou z hlavních tahounek. Jsem ráda, že KOTEC navštívila.

OLGA KVK (1)
OLGA KVK (8)
OLGA KVK (7)
OLGA KVK (6)
OLGA KVK (5)
OLGA KVK (4)
OLGA KVK (3)
OLGA KVK (2)

S návratem mladých lékařů do regionu pomáhají stipendia. Kraj rozdělí mezi vysokoškoláky dalších 6 milionů korun

Přimět absolventy lékařských fakult pocházející z našeho kraje, aby se po studiu vrátili zpět do regionu a poskytovali zde potřebnou lékařskou péči, tak to je cíl vyhlašovaného stipendijního programu, který je zaměřen na studenty oborů všeobecného a zubního lékařství. Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání schválila rozdělení podpory mezi 40 žadatelů v celkové výši 6 milionů korun.

Karlovarský kraj jako region pro všechny generace!

Před třemi lety se bývalý český premiér nechal slyšet, že náš kraj je „úplně nejhorší, historicky ve všem“. Tu větu každý z nás slyšel už nesčíselněkrát (a stejně často ji sám v nějakém kontextu použil). Některé mé kolegyně a kolegové se v ní neustále nihilisticky vyžívají v tomto sloganu a mají ho jako argumentační hůl, kterou neváhají mlátit kolem sebe. Přesto mě tváří v tvář při setkání s nastupující generací velmi příjemně překvapilo, jak berou Karlovarský kraj za svůj a vnímají ho jako region plný příležitostí.

Diskuse o CHKO Krušné hory sjednotila názory i politické strany

Dnes jsem "na stará kolena" zažil jednu životní premiéru, měl jsem příležitost se stát moderátorem. Na začátek musím říct, že to není vůbec lehká disciplína, ale na druhou, že mne to přes ranní žaludeční nevolnost, nemoci nervozitou spát, docela bavilo.