Pomáháme podnikatelům v cestovním ruchu překonávat překážky

Včera, 15. 11. jsme jako Karlovarský kraj uspořádali workshop, který byl zaměřen na dotační příležitosti pro podnikatele v cestovním ruchu a lázeňství

Po roce 2019 potkaly cestovní ruch tři velké rány: Covid-19, výbuch muničního skladu ve Vrběticích a letošní ruská agrese na Ukrajině. To vše karlovarský cestovní ruch (zvláště pro jeho silnou orientaci na ruskou klientelu) i místní podnikatele velmi poškodilo. Nelze opomenout ani výrazné zdražení energií, které má taktéž velké následky.

Podnikatele v tom samozřejmě nehodláme nechat. Proto jsme připravili přehled toho, jak jim může pomoci nejen kraj, ale i stát a EU. A právě těmto třem úrovním byl věnován včerejší workshop.

Mám radost, že se workshop setkal jednak s hojnou účastí, ale také s pozitivní odezvou. Kraj prostě musí být v tomto ohledu sám proaktivní a podnikatele by měl pravidelně o nových možnostech informovat a pomáhat úskalí spojená s výzvami dnešní doby překonat.

Vojtěch Franta, náměstek hejtmana Karlovarského kraje

Osud vody na Chebsku a Ašsku v rukách hnutí ANO

Při prodeji soukromého podílu ve vodárenské společnosti Chevak Cheb a.s. mohlo podle všeho dojít k nezákonnému postupu, který poškodil ostatní akcionáře. Těmi jsou města a obce na Chebsku a Ašsku, včetně měst Mariánské Lázně, Cheb, Aš, Františkovy Lázně a mnoho dalších. Problematikou se zabývají nejen opoziční zastupitelé v Chebu, ale také mariánskolázeňští Piráti. Podle jejich informací starosta města Martin Hurajčík (ANO2011) informace z jemu dostupné právní analýzy této problematiky zamlčel ostatním zastupitelům a na vznesené dotazy dosud nereagoval.

Má hnutí ANO v Mariánských Lázních vůbec nějaký plán?

Pokud ano, s občany se o něj dělit nehodlá. Dne 14.12.2022 se konalo prozatím poslední zastupitelstvo města Mariánské Lázně. Jednou z připomínek, která od současné opozice (Piráti, STAN, SPD) zazněla, byla absence programového prohlášení rady města.