Kraj prohlubuje spoluráci s Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí!

Toto úterý, 29. 11., jsme s hejtmanem Petrem Kulhánkem a zástupci Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání navštívili Fakultu sociálně ekonomickou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Univerzitním prostředí jsme byli velmi mile překvapeni a je vidět, že se zde inovací a modernizace rozhodně nebojí! Po červencovém uzavření memoranda o spolupráci je to tak další krok k prohloubení součinnosti Karlovarského kraje a UJEPu. Samospráva, vzdělávání a podnikatelská sféra tak budou opět o něco více provázané a jak studentům, tak firmám může spolupráce výrazně pomoci v hledání nových příležitostí - ať už za pomocí stipendií, vytipováním vhodných středních škol pro koncept tzv. "fakultních škol" či sdílením PR a know-how.

Z čeho mám já osobně opravdu velkou radost je vznik nových oborů v oblasti Kulturně kreativních odvětví - bakalářský program na Fakultě umění a designu a magisterský program na Fakultě sociálně ekonomické. Pro KKO nejen v Karlovarském kraji, ale i v celé ČR to bude významný krok dopředu!

Markéta Monsportová

S návratem mladých lékařů do regionu pomáhají stipendia. Kraj rozdělí mezi vysokoškoláky dalších 6 milionů korun

Přimět absolventy lékařských fakult pocházející z našeho kraje, aby se po studiu vrátili zpět do regionu a poskytovali zde potřebnou lékařskou péči, tak to je cíl vyhlašovaného stipendijního programu, který je zaměřen na studenty oborů všeobecného a zubního lékařství. Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání schválila rozdělení podpory mezi 40 žadatelů v celkové výši 6 milionů korun.

Karlovarský kraj jako region pro všechny generace!

Před třemi lety se bývalý český premiér nechal slyšet, že náš kraj je „úplně nejhorší, historicky ve všem“. Tu větu každý z nás slyšel už nesčíselněkrát (a stejně často ji sám v nějakém kontextu použil). Některé mé kolegyně a kolegové se v ní neustále nihilisticky vyžívají v tomto sloganu a mají ho jako argumentační hůl, kterou neváhají mlátit kolem sebe. Přesto mě tváří v tvář při setkání s nastupující generací velmi příjemně překvapilo, jak berou Karlovarský kraj za svůj a vnímají ho jako region plný příležitostí.

Diskuse o CHKO Krušné hory sjednotila názory i politické strany

Dnes jsem "na stará kolena" zažil jednu životní premiéru, měl jsem příležitost se stát moderátorem. Na začátek musím říct, že to není vůbec lehká disciplína, ale na druhou, že mne to přes ranní žaludeční nevolnost, nemoci nervozitou spát, docela bavilo.