Kraj prohlubuje spoluráci s Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí!

Toto úterý, 29. 11., jsme s hejtmanem Petrem Kulhánkem a zástupci Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání navštívili Fakultu sociálně ekonomickou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Univerzitním prostředí jsme byli velmi mile překvapeni a je vidět, že se zde inovací a modernizace rozhodně nebojí! Po červencovém uzavření memoranda o spolupráci je to tak další krok k prohloubení součinnosti Karlovarského kraje a UJEPu. Samospráva, vzdělávání a podnikatelská sféra tak budou opět o něco více provázané a jak studentům, tak firmám může spolupráce výrazně pomoci v hledání nových příležitostí - ať už za pomocí stipendií, vytipováním vhodných středních škol pro koncept tzv. "fakultních škol" či sdílením PR a know-how.

Z čeho mám já osobně opravdu velkou radost je vznik nových oborů v oblasti Kulturně kreativních odvětví - bakalářský program na Fakultě umění a designu a magisterský program na Fakultě sociálně ekonomické. Pro KKO nejen v Karlovarském kraji, ale i v celé ČR to bude významný krok dopředu!

Markéta Monsportová

Osud vody na Chebsku a Ašsku v rukách hnutí ANO

Při prodeji soukromého podílu ve vodárenské společnosti Chevak Cheb a.s. mohlo podle všeho dojít k nezákonnému postupu, který poškodil ostatní akcionáře. Těmi jsou města a obce na Chebsku a Ašsku, včetně měst Mariánské Lázně, Cheb, Aš, Františkovy Lázně a mnoho dalších. Problematikou se zabývají nejen opoziční zastupitelé v Chebu, ale také mariánskolázeňští Piráti. Podle jejich informací starosta města Martin Hurajčík (ANO2011) informace z jemu dostupné právní analýzy této problematiky zamlčel ostatním zastupitelům a na vznesené dotazy dosud nereagoval.

Má hnutí ANO v Mariánských Lázních vůbec nějaký plán?

Pokud ano, s občany se o něj dělit nehodlá. Dne 14.12.2022 se konalo prozatím poslední zastupitelstvo města Mariánské Lázně. Jednou z připomínek, která od současné opozice (Piráti, STAN, SPD) zazněla, byla absence programového prohlášení rady města.